Bazénové schůdky pro bezpečnou cestu do vody a z vody

Proč jsou schůdky třeba

Při troše šikovnosti se při cestě do bazénu bez schůdků obejdete, ale z vody už se vám poleze hodně nepohodlně a trochu to bude kazit celkový dojem z koupání.

Přitom náklady na pořízení kvalitních schůdků do bazénu nejsou nijak závratné a jedná se o dlouhodobou investici.

Kontrola stability i zpracování

Aby schůdky byly pohodlné a bezpečné, musíte si je vybrat s pečlivostí a důkladnou prohlídkou.

Bazénové schůdky se v současnosti dělají hlavně s leštěné nerezové oceli a z plastu. Často jde o kombinaci obou materiálů. Pro vnitřní i venkovní zabudované bazény mají většinou schůdky z nerezu.

bazén11

Pokud mají schůdky plast, musí být tvrzený, aby vydržel. Často je totiž materiál vystavený změnám teploty a také zatížení. Plastové stupnice by měly být opatření protiskluzovým povrchem a neměly by mít žádné ostré hrany, trčící šrouby a podobné věci, o které by se člověk mohl snadno zranit.

Všechny schůdky by měly být stabilní, aby v žádném případě nemohlo dojít k jejich stržení. Stabilitu si byste si měli vyzkoušet.

Kvalitní schůdky k bazénům by také měly být dostatečně široké, aby se pohodlně používaly.

Jak si poradit s velikostí

Velikost schůdků je daná velikostí bazénu. Malé i příliš velké schody jsou nepraktické a špatně se používají.

Stejně důležitá je i nosnost schůdků. Berte v úvahu, že byste měli mít i nějakou rezervu.

bazén12

Kde nakupovat

Bazénové schůdky byste měli kupovat u ověřeného prodejce s referencemi, jen tak budete mít jistotu, že za své peníze dostanete kvalitní zboží, které vám bude dlouho a bezpečně sloužit. Také máte na zboží záruku. Pokud si zakoupíte zboží někde v tržnici, může jít o výrobek, který má sice atraktivní cenu, ale nikdo vám nezaručí, že je z kvalitního materiálu a dobře vyrobený. Můžete mít i problém se zárukou.

Při instalaci schodů vyberte bezpečné místo, obzvláště pokud budou schůdky používat děti. Při honičkách a hrátkách se snadno může stát, že upadnou, a proto by v okolí nemělo být nic, o co by se mohly zranit.