Vypočítejte si své BMI

Pokud se vám zdá, že se vaše váha stála neúnosnou, je to asi ten nejlepší moment, kdy se rozhodnout pro hubnutí. Uvidíte, že vám to prospěje.

Vypočítejte si své BMI

Obezita není něco, co sužuje pouze občany USA, ale jedná se o stav, který je žel běžný i v našich zeměpisných šířkách. A to ne pouze v několika málo případech, ale odhaduje se, že obézní je zhruba pětina v populaci, což je docela velké číslo. Ještě horší je, že ze statistiky vyplývá kontinuální nárust takovýchto jedinců, takže se situace v tomto ohledu rozhodně zlepšovat nebude, spíše naopak. Obézní lidé jsou problémem hlavně z toho důvodu, že je u nich zaznamenán vyšší výskyt různých civilizačních chorob, což samozřejmě zatěžuje zdravotní péči v zemi a také je samotné.

Krevety

Jediným způsobem, jak se těmto potížím vyhnout nebo je alespoň zmírnit na snesitelnou úroveň je zhubnout. Jak snadno se to řekne, tak špatně se to udělá. Ale je to jediná možnost. Každý si může dle bmi indexu https://www.bmikalkulacka.cz/ zjistit, jak moc zle nebo naopak dobře na tom je. Čím vyšší číslo, tím spíše by se mělo přistoupit k hubnoucí proceduře.

Omezit špatnou stravu

Asi každý tuší, že hubnutí bez vhodné jídelníčku není v podstatě možné. Pokud se spoléháte na diety, které jste našli ve společenských magazínech, případně vám je poradili známí nebo jste je odkoukali někde na internetu, je už docela jasné, proč nehubnete. Každý člověk je totiž jiný a má trochu jiné tělesné proporce a obecně fungování organismu. Proto je vhodné nechat si dietu napsat přímo na míru, jinak zde existuje podstatná šance, že redukční proces nebude fungovat tak jak by měl.

Příprava na cvičení

Jídelníček od profíka

Jedinou možností, která je skutečně relevantní, je navštívit specialistu, který se hubnutím zabývá. Obvykle to bývá dietolog, ale v případě, že vám nevadí za tuto službu platit, můžete navštívit třeba soukromého nutričního specialistu. Ať už se rozhodnete pro první či druhou variantu, připravte se na poměrně dlouhý pohovor a v případě dietologa i na komplexní vyšetření. Na základě toho vám pak bude doporučena dieta.